Sorgen !!!

En hel nation har fått ett ovälkommet och oanmält besök. Besöket har varken ringt eller sms:att  sin ankomst, det bara kom likt en tsunami omöjlig att stoppa eller kontrollera.
Det är sorgen som har drabbat ett helt folk  en hel nation , enskilda individer, familjer och vänner.
Sorgen berör alla, fattiga som rika ung eller gammal. Sorgen splittrar och förenar oss människor ,gränser suddas ut och tillhörigheten till varandra ökar. Sorgen tillhör livet ........ tänk om vi slapp den delen.

Sorgen kommer utan hänsyn till omständigheter , oanmäld och med en förödande kraft. Den kan vara så stark att den kan knäcka en hel nation. Sorgens är aldrig densamma när den kommer men den ger samma känsla av hopplöshet, förtvivlan och vanmakt. Sorg och glädje är som syskon som går hand i hand genom livet ..oskiljaktiga.
Redan som barn upplever vi dessa två element men med tiden ändrar de karaktär på samma sätt som vi gör. Ett barns sorg är oftast annurlunda än en vuxens sorg, men den finns trots allt där och lämnar oavsett ålder ett djupt märke i själen.

Sorgen sägs ge styrka , jag har ochså hört sägas att människan får inte mer sorg än  den kan bära. Jag vet inget om detta för när sorgen kommer känns  den tung och oövervinnlig.

I morse hörde jag fåglarna som kvittrade, Grabbarna Grus skuttade runt på tomten fylld av livslust och min tanke var ; 
I all denna sorg med sina obesvarade frågor så går livet vidare. Om ett antal år är detta en upplevelse som har satt ett djupt märke i själen men själva livet fortsätter. 

Idag kl.12.00 håller Norge en tyst minut. Jag kommer att delta. Mina tankar går till er och till det besök som ingen , ingen vill ha.



Allmänt | | Kommentera |
Upp