Ring Klocka Ring !

 
Ring klocka ring, ring ut de gamla , ring in det nya.
Nu återstår det endast ett fåtal skälvande timmar innan vi lämnar det gamla året bakom oss och träder in i den nya tiden 2013.
Tankarna går helt osökt tillbaka till året som gått. Rent globalt har det kantats av tragedier och ekonomiska dalar. Tragedierna har varit många och det vore fel att utpeka en enstaka händelse eftersom varje tragedi är ett trauma för de som är involverade. Stor eller liten, riksomfattande eller familär så har 2012 inte varit något undantag. Den världsomfattande ekonomiska krisen har fått människor att demonstrera, protestera och väckt känslor inom de flesta.
Men i min egen lilla värld fylld av barn och barnbarn , make och hundar , där har vi liksom fått leva i lugn , ro och harmoni. Ibland så tänker jag ....vad har jag gjort som får uppleva allt detta fina . När jag ser långt tillbaka på åren i det andra landet så skulle jag aldrig ha anat att få uppleva detta underbara.
Mitt liv startade den dagen jag kom till Sverige, livet före var bara en transportsträcka.
Man blir lätt sentimental en dag som denna och jag kan känna att en liten tår sakta smyger sig urefter kinden. Den symboliserar varken glädje eller sorg, den liksom konstatera att livet inte går att stoppa , men att vi alla har ett val hur det skall se ut, att vi alla måste ta ett ansvar för våra liv.
Varken ni eller jag vet hur året kommer att bli , jag är både förväntansfull och lite lite rädd. Vi vet ju hur snabbt saker och ting kan förändras .....det är inte lätt att stoppa en gris ( citat ur Hälsoresan)
Nä kära medresenärer på livets krokiga stig, nu ska vi blicka framåt, ta för oss , njuta och hamnar vi i skuggiga områden därvi tror att vi är helt ensamma, ska vi hjälpa och stötta varandra.
Jag önskar alla att riktigt ; Gott Nytt år !
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp