Äta bör man !!!!

Dax att bekänna färg, att lägga det pinsamma på bordet, dissikera detaljerna, bryta ihop och gå vidare. Min akilleshäl är matlagning. 
Jag varken kan eller vill. Intresset för recept och finesser  är jag helt utan men äta, det gillar jag.
Visst jag lagar basföda, ingen av familjen har svultit , men jag kan inte det där lilla x-tra..... knorren
 
Idag blev det åter väldigt tydligt att någon annan ska sköta om matlagningen. Jag var länge i valet och kvalet , skulle jag göra Lasagne eller bara koka spagetti med köttfärdsås. Eftersom jag var på ett strålande kreativt humör så plockades kokboken fram och Lasagnetillverkningen kunde börja.
Inte var det kul men jag liksom kände hur det skulle smaka och det gav mod och styrka. jag skulle nog ha tagit alternativ 1. När maträtten var klar, gjord efter kostens alla regler så satte jag mig stolt vid matbordet.
Jag såg makens blick, nöjd och belåten. Blicken förändrades dock efter några tuggor och en bekymrad rynka dök upp på pannan. Trots mina undrande frågor om matens smak så bedyrade den stackars mannen att det smakade gott. Men det var liksom lite krispigt.
De jäkla platterna var trots indränkt i den där vita såsen hård som sten och det smakade .....urk.
 
För många många många år sedan så gick jag någonting som hette Hemtekniska. jag tror jag var 15-16 år. På den tiden skulle alla flickor från " bättre" familjer kunna laga mat, sy, sticka och knyppla spetsar till sina brudlakan. Alla skulle ha en bruskista och denna var fylld med alla tänkbara hemgjorda alster.
Jag hade varken kista eller alster, redan på den tiden så förstod min kloka svenska mamma att den här flickan hon var helt obildbar. På Hemtekniska så roade jag mig med allt annat utom det som var tänkt med utbildningen.
 
Ja kära medresenärer på livets stig, det är ju aldrig roligt att avslöja svagheter som man som Qvinna inte borde ha.Som " tant " ska man kunna stå vid spisen och trolla fram guddomliga rätter med sina magiska kunskaper.Det jag kan trolla fram är en massa disk ett dåligt humör och ett icke önskvärt resultat.
I morgon skall jag bjuda på lunch. Det blir fläskpannkaka med sylt. Inga x-tr vaganser . En  7- dagars sallad  bredvid , lätt som en plätt kan knappast misslyckas.

Nej, man får göra som svamp-bob fyrkant, sväva upp i det blå, le och låtsas att det regnar!!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp