Pois polis potatisgris.........!!!!!

    Kära medresenärer på livets stig.
Nu är sommaren snart till ända, Naturen skiftar färg och minnen är snart allt vad som finns kvar av denna sommar.
Mina minnen är förknippade med resor och upplevelser av varierande slag. Minnen som omvandlas till digitala bilder och som under vinterns långa dagar skall påminna om vad som varit  och vad som komma skall.
Under våra resor som detta år har tangerat över 1100 mil så har vi stannat till och övernattat på olaliga campingplatser. Några fricampare är vi tyvärr inte, vi vill ha el, kunna se TV , använda PC och ladda upp telefoner. Vi känner oxå en trygghet att vara " övervakade" nattetid inom lås och bom. Men campinglivet kan även ha vissa baksidor.
Campingpoliserna......finns överallt, i varja land på varje camping. Dessa självutnämnda lagens väktare har tagit som sin sommaruppgift att vaka och övervaka campingens alla gäster, långliggare såsom enbart nattgäster.
Utseendet på dessa samhällsmedborgarna är ochså ganska typiskt.
En man, hög medelålder, välklädd med ett leende på läpparna som tyvärr inte går upp till ögonen. Oftast finns det en kaffekokande hustru i bakgrunden som nickar beschäftigt när man går förbi deras område.
Mannen kommer galloperandes innan man hinner lägga in handbromsen och står i startgroparna när husbilsdörren öppnas.
Välkomna, vars är ni ifrån, hur länge tänker ni stanna, har ni hund? Aja baja två stycken usch då !!
Campingpolisen visar gärna hur och var man sorterar sina sopor, när nattvilan inträffar och vad som händer om hundarna skäller eller t.o.m bajsar på området.
Vid det här laget har leendet försvunnit och munnen hänger grinigt som en upp o nedvänd måne i ansiktet.Ögonen är stundom kall och med kisande blick sänker " polisen " sitt huvud och tittar på de två lurviga sakerna som både skäller och skiter........samtidigt.!
Man kan se att campingpoliserna oftast har " pinkat" in sitt område och Gud nåde om man korsar dess gräns. Här finns det altan med planterade rabatter, diodlampor, grind och staket. Hela anrättningen påminner mig om Hans och Gretas pepparkakshus.
Att tömma sopor eller gå med hundarna är i det närmaste omöjligt utan att polisen finns i den omedelbara närheten alltid redo att komma med sina pekpinnar.
Det blir liksom aldrig tråkigt , dessa nitiska individer är ett komiskt släkte som aldrig kan få mig ur balans.
kanske borde de röra på sig lite, se något annat och fokusera på livets väsentligheter få lite stimulans..
Kanske får de nu leva upp till sin pojkdröm men utan uniform . Oavsett vad som driver dom så finns de överallt, på varje camping, i varje land. Polis polis potatisgris..........!!!
Allmänt | | Kommentera |
Upp