Julshopping !!!

är Shopping, ordet som är laddat med olika känslor. Många älskar ordet medans andra tycker att det är jobbigt stökigt och besvärligt. Nåväl, idag skulle det shoppas.
Jag hade sett framemot att packa oss fyra i bilen och styra mot storstan. Jag såg alla glada julhandlande människor framför mig med glimten i ögat , vänliga och förväntansfulla. Handlingslistan var klar flera dagar före ,vädret var passande och humöret på topp.
Men va sjutton , måste hela Umeå parkera precis där jag är. Men jag var på ett strålande humör, kvävde snabbt ett fult ord och väntade på en parkering.
Hm... fasen vad mycket folk på affären! Trångt och varmt, armbågar både i sidan och mot huvudet. varför i hela friden var varan redan slut då annonsbladet landade hos oss i mitten på veckan?
Vart var alla glada och förväntansfulla människor? Ja inte fasen på den här affären. Irritationen växer långsamt och hotar att ta över det förut så goda humöret.
Ja, ja vi tar väl det här i stället. Men vadå, bara en kvar av denna ochså och den hinner den som står bakom mig att norpa åt sig.
Nu sjunker humöret i rasande fart och maken anar att oväder är på gång. Han drar sig sakta men säkert mot kassan nöjd med sina inköp. Jag ångar efter och muttrar en massa annat som icke skall dokumenteras.
I kassakön känner jag att det skulle sitta bra med en härlig fika, men vad händer vid kassan. Killen lämnar kassan och jagar efter priset som inte fanns på produkten. Maken ler, stryker mig över armen men väser; lugn människa.
Suget efter fikat går upp i takhöjd, jag varken mummlar eller väser, jag talar om högt och tydligt vad jag tycker om servicen och lägger till med ännu högre röst ... Tänk om en annan skulle vara lika effektiv. Maken ser sig omkring lite ursäktande och möts av medlidande  blickar från  andra.
När vi är framma vid kassan hinner jag väsa ordet " smilfink" till maken innan jag rycker till mig påsen och störtar ut till bilen.

Nåja, lite överdrivit har jag ju förståss, men det här med shopping är inte riktigt min grej. Det ska gå fort och allt ska finnas på samma ställe. Men vadå, det är jul en gång om året och då får  man väl offra sig.
Allmänt | | Kommentera |
Upp