Nageltrång !!!!

 
Stortån har förstört min natt, min dag den överskugga just nu allt. Den är varken nymålad eller nyklippt, den är röd , svullen och öm. Man kallar det för nageltrång. Nageltrång är ny bekantskap, den är röd, flammig och alldeles jäkligt ont. Någonstans i bakhuvudet finns ordet men dess betydelse slog mig som en blixt från en klar himmel. Det började igår kväll. Skorna blev helt plötsligt för trånga och det dunkade oroväskande i stortån. Som den utbildade Florense Nightingale så stoppades fötterna i ett hett bad och operationsinstrumenten, alltså sax och kloklippare lades i ordning. Efter någon timme så började tortyren.
Herremin, svetten bokstavligen pärlade sig på pannan , tänderna gnisslade och läpparna väste fram ord som ingen vill höra. Resultat =svullnaden blev bara större och ömheten tilltog för varje minut. En själslig plåga.  Kvällen led mot sitt slut och av mina kirurgiska insatser återstod det bara smärta , smärta och åter smärta.
Men sängen kallade och snabbt sjönk jag in i drömmarna värld långt bort från nageltrång och kirurgiska ingrepp.
Kl. 00.30 vaknade jag av att täcket landade på min tå. Nu kändes det , dunk dunk , det pulserade och jag förstod att jag måste upp och gräva igenom mina medicinskåp. Tumlade ur söngen och pang...dammade tå nr. 2 i väggen. Tillbaka till sängbordet, fick tag i glasögonen och slängde en blick nedåt. Två skadade tår vände sig anklagande emot mig och bokstavligen skrek om hjälp. Dunk , dunk.
Upp på köksstegen och se.. Alsolsprit och vadd. Tillverkade ett vackert paket runt nageltrånget medans det envisa dunkandet fortsatte i jämn takt. Dunk, dunk.
Makens jämna andetag och G&G:s snarkningar fick mig att känna ett otroligt medlidande för mig själv. Tänk att man ska behöva drabbas av allt. Är det inte hjärtat då är det tårna . Dunk, dunk.
Idag var jag på företagshälsan. Snälla sköterskan kunde bara konstatera att hon inte kunde åtgärda eländet , fick beställa tid hos doktorn och i morgon blir det ingrepp. Men det är många timmar dit ännu. Nu sitter jag i ett såpbad , sedan blir det ett spritpaket utan kirurgiska ingrepp och kanske senare mot nattkröken så kan jag åter måla naglarna och sväva fram på moln.  Undrens tid är ännu ej förbi :)
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp