Du skall älska din fader och din moder......................

Det enda jag äger är några foto`n Inga större minnen, inga känslomässiga band , ingenting.
Det enda jag kan viderbefodra till de mina är dessa foton det blir deras " arv" från min tid. Jag har inga mostrar att erbjuda, inga farbröder, kusiner eller annat som de flesta har, jag har mina blekta foton som föreställer min mor och min far. Min far, en stilig mörkhårig soldat , avliden sedan ett antal år. Mannen på foto`t säger mig ingenting. jag har aldrig träffat honom, aldrig hört hans stämma , han är som vilken främmande man som helst men han är min far.
Kvinnan på det andra fotot är min mor. En bitter och besviken människa som upplevt andra världskriget och som fick sin älskade schäferhund nedskjuten i sin lägenhet när nazisterna gjorde sitt intåg.
Dessa två människor hade ett mycket  kort kärleksförhållande och jag är frukten av detta. Min mor hade judiskt blod i sina ådror och gömdes under krigstiden. Tyvärr så kunde hon aldrig hantera kvarstående minnen från den tiden och hon var bitter till sista andetaget.
År 2006 beslöt vi oss att ta våra motorcyklar och fara till min födelsestad Tubingen samt besöka det lilla klostret där jag under mina första levnadsmånader togs om hand av nunnorna.
Vi hade under resans gång otur med vädret. Det regnade i stort sett dagligen, våra skinnställ var blöta rakt igenom trots regnjackorna, handskarna hade krymt och MC-skorna vägde flera ton. Min MC krånglade på grund av all fukt och humöret var på noll.
Vi kom sent till Tubingen men fick till slut tag i ett hotell.När kvinnan fick veta att jag var på väg att se mig om i min födelsestad så fick vi bo i en svit för samma pris som ett dubbelrum. Morgonen därpå glömmer jag aldrig.
När jag öppnade balkongdörren så slog dånet av kyrkklockorna emot oss. det hade slutat att regna och luften var ljummen. Tårarna fyllde mina ögon, jag kunde knappt se den vackra naturen med sina höga berg och djupa dalar.Snyftande fick jag fram: Här är jag född, hur kan något vara så vackert.
Mor valde en vacker  födelseort. Tack.
Jag har inte varit i Tubingen efter detta besök, har inte heller någon längtan dit, nu vet jag hur det se ut.
En av de tio budorden säger :
Du skall älska din fader och din moder på det att det skall gå dig väl.

Ingen regel utan undantag !!!
Allmänt | | Kommentera |
Upp