Reflektioner !!!



Ett nytt år !! Kära medresenärer på livets stig, nu har vi hunnit gått några steg in i det nya året och livet ter sig ungefär som tidigare. Själv vill jag gå ned i vikt, motionera mera, äta sundare och känna ännu mer tacksamhet över det underbara livet.
Vad händer!? Jo, året börjar med viktuppgång, kakor i mass, soffsitterie och ett allmänt gnäll över det mesta. Att människan aldrig lär sig!!
Förra året var en skön historia för min del. Efter ett rejält återhämtande i Spanien så återkom jag frisk och utvilad tillbaka till Sverige. Tacksam som få, glad att återse nära och kära och full av energi.

Året 2011 kommer alltid att vara det året som jag kände en stor tacksamhet inför. Det var  året efter den  ödesdigra hjärtinfarkten, operationen och den långa återhämtningen. Det var året som jag återfick livet och även fick en annan syn på livet. Det var året som fick mig att se stigen klarare som jag gick på.

Jag tar en dag i taget. Vet ju av erfarenhet att livet kan förändras på en sekund och vad hjälper då alla uppgjorda planer?
Det är skönt att leva i nuet. Det är skönt att leva över huvud taget. Livet hänger på en skör tråd gränsen mellan liv och död är hårfin man får ta tillvara på nuet.

Det finns en önskan innan jag lämnar livets stig och det är att jag vill kunna få träffa mina syskon som jag aldrig har sett. Kanske 2012 är det år som det skall ske. Det är naturligtvis en fråga om mod, mod att möta det förflutna mod att kanske ochså bli avvisad ?

Nåväl, dagarna blir långsamt ljusare, solen börjar så smått att leta sig fram mellan tunga moln och vintern känns inte lika svår längre. Eller är det jag som förändras?

Allmänt | | Kommentera |
Upp