Planera mera !!!

Märkliga tider vi lever i . Allt skall numera planeras och gärna långt i förväg. Vi planerar dagarna i enda , vi planerar resor, möten , privata fester, ja säg nått som utförs sporadiskt. Jag brukar säga att det enda som inte är planerat under veckorna , det är toabesöken.
Ve och fasa om behovet uppstår under en planerad aktivitet, då är det som att börja om från början igen.
Har detta fenomen med åldern att göra?
Jag ser på mina barn som numera har vuxit ur barnkolten för länge sedan.I tonåren så brukade de anklagande titta på mig, axlarna åkte upp över öronen och standadfrasen var; det ordnar sig morsan ta det lugnt. Numera i 40-årsåldern så sitter man med huvudet i sina I-phones och planerar i detalj.
Vi lever oxå i ett samhälle där spontaniteten inte har samma plats som tidigare. Alla elektroniska hjälpmedel ger oss kontroll över våra liv och gör oss till marionetter. Det som har upprört mig den sista tiden är att kontanthanteringen har upphört på vissa av våra banker.
Jag undrar om de styrande har fattat konsekvenserna av detta.
Här hjälper ingen planering i världen, pengarna kan jag ändå inte ta ut. Tänk er alla våra äldre, alla våra medmänniskor med en funktionsnedsättning , hur skall ett plastkort kunna visa på hur mycket pengar jag har på mitt konto.
Samhället byggs upp sakta men säkert för eliten. Du planerar ditt liv elektroniskt, människor som ej har denna förmåga göra sig icke besvär. Det enda vi inte kan planera är vår egen dödlighet....tur är väl det.
Ja kära medresenärer på livets stig, nu skall jag ta och planera veckans aktiviteter !
Allmänt | | Kommentera |
Upp