Diamonds are golden !!!


Tack för igår kväll kära medarbetare. Att få vara delaktig är ett preveligium som inte alla chefer är förunnade. Igår kväll var det naturligtvis jätteroligt men vi avtackade även en av våra medarbetare som valt att göra annat i sitt yrkesliv. Ett klokt beslut även om det för oss övriga innebär lite av seperationsångest.

Jag tycker att man kan jämföra medarbetarna vid ett diamantband. Alla medarbetare är  diamanter med olika färger, storlekar och karaktärer. Tillsammans bildar de en kedja som är beroende av varje diamant.  P.G.A:. diamantens gedigna material så kan den slippas putsas och blästras tills den passar för ändamålet. Alla diamanter är inte lämpade för sina ändamål och då måste man se om det finns plats i ett annat passande band. Ibland så vill någon av diamanterna lämna kedjan för att prova in sig i en annan länk , då gäller det att hitta en ny diamant som ochså denna kommer att slipas till för ändamålet.

Vi är där nu! En ny skall ersätta den gamla, välslipade , omtyckta och anpassade diamanten. En ny del av länken skall passas in och för oss  övriga innebär det både förväntan men ochså lte sorg.
Tiden går fort, minnen bleknar och snart kommer den nya diamanten att kunna ersätta den som förlorats, åtminstone hoppas jag det.

I mitt arbete är jag stolt över att få vara en del av diamantbandet. Ibland är det min uppgift att förmedla saker och ting som kan påverka mina diamanter  både negativt och positivt. Men de förlorar varken färg eller form och deras glittrande reflekterar i allt vad de gör.

Igår glittrade man i kapp med varandra och som " gammal chef" blir man stolt. På måndag blir det en ny arbetsdag, med nya utmaningar för medarbetarna och mig. Men fram till dess så skall ni sola er i glansen av att ni är ett underbart diamantband.

Ja, kära ni så var det ju historierna!!  Men om vi säger så här;
Den som väntar på något gott ..............!!!

Allmänt | | Kommentera |
Upp