Piller, pulver o internett !!!

Idag var det återigen dax att fylla på medicindosetterna. Var fjortonde dag har jag denna stående sysselsättning på agendan. Det tog lång att acceptera det faktum att nu jobbar inte hjärtat för egen maskin längre utan behöver en kick av diverse droger. Jag har accepterat det men jag kan aldrig förlika mig att behöva en mindre handfull tabletter för att " pumpen" skall joba och även hjälpa övriga delar av kroppen.

Innan juli 2010 så hade jag delat mediciner i mitt yrkesliv men aldrig trott att jag en vacker dag skulle vara min egen medicinkvinna. Nåväl, livet är ju faktiskt inte slut bara för några piller`s skull. Vad som stör mig i allt detta är att varje gång jag hämtar ut nya förpackningar eller burkar så har de bytt färg, form och ettikett.
OK, jag kan hantera det fastän det skapar en stor irritation men tänk er våra äldre som hela tiden får kämpa med att det är nya tabletter i dosetten. 
Apropå äldre, så är det minnsan inte roligt att bli äldre i vår värld. Det senaste som upprört mig är att all kontant hantering av perngar har upphört inom Swedbank. Du hänvisas till bankomaten för att göra kontantuttag. För en äldre människa betyder det stora svårigheter med hantering av kort, koder etc.
Någon bakåtsträvare är jag verkligen inte, allt jag hanterar gör jag via internett men det är inte allom givet att varken ha tillgång , kunskap eller ork att använda våra nya elektroniska tjänster,
Häromdagen skulle jag ringa till skatteverket. Efter att ha fått sju olika alternativ som inte passade började jag om från början. Då glömde jag bort en del av alternativen och resultatet blev en riktig förbannad "kärring" .
Mycket har blivit krånligare åtminstone för oss som inte är född med mobil i handflatan.
Om det var bättre förr? Ja jag vet inte, det var i alla fall inte så krångligt.
Idag känner jag att positiviteten är något långt borta, kan det vara den eviga snön som aldrig vill försvinna? I fjol när vi återkom från Spanien den 23/4 så var det vår i luften, snön i stort sett borta och vägarna upptorkade. En himmelsvid skillnad.

Min blick faller osökt på min make och jag känner att det jag har gnällt över är bara små bagateller. Vi har varandra, får vara friska ( med hjälp av piller haha) har ett tryggt socialt nätverk , Grabbarna Grus och glädjen till livet. Egentligen har vi ju ALLT.
Allmänt | | Kommentera |
Upp